1- از 20 تا 30 سالگي


 


رشد استخوان ها متوقف مي شود


توليد کلاژن کمي کاهش پيدا مي کند


دندان هاي عقل تان در مي آيند.


البته بدن هر کس منحصر به خود او است. براي مثال، دندان عقل بعضي افراد در سن 16 سالگي در مي آيد و بعضي ها هم هرگز دندان عقلي در نمي آورند.


 


نکته: حتي اگر در 20 سالگي اضافه وزن نداشته باشيد هم بايد خودتان را عادت دهيد که مراقب رژيم غذايي تان باشيد. چون اگر در خوردن فست فود افراط کنيد، تا سن 30 سالگي بدن شما دچار تغييرات ناخوشايندي خواهد شد. گرچه در اين دوره احتياجي به محصولات بهداشتي حاوي کلاژن نداريد، اما سعي کنيد غذاهاي حاوي کلاژن را بيشتر مصرف کنيد.


 


2- از 30 تا 40 سالگي


 


افت توان عضلاني


کاهش ميزان بافت عضلاني و جايگزيني آن با چربي


کاهش ميزان کلاژن و الاستين.


نکته: اگر هميشه بدون انجام هيچ کار خاصي، اندام متناسبي داشته ايد، از اين دوره بايد خودتان را عادت بدهيد که فعاليت فيزيکي تان را کمي بيشتر کنيد. اگر اصلا ورزش نکنيد، توان عضلاني تان به تدريج افت خواهد کرد. به علاوه، بسيار مهم است که از پوست خود به خوبي مراقبت کنيد و از حمام آفتاب پرهيز کنيد.


 


 


3- از 40 تا 50 سالگي


 


کاهش تعداد سلول هاي عصبي


انباشت چربي در بدن


افت بينايي


افزايش شکنندگي استخوان ها و مفاصل


 کاهش هورمون نه ي استروژن و افزايش فشار خون در ن.


نکته: اگر عادت به ورزش کردن نداريد، بايد از ورزش هاي ساده اي مثل پياده روي يا شنا شروع کنيد. همچنين بايد به طور منظم، فشار خون خود را کنترل کنيد. در اين دوره ريسک ابتلا به بيماري هاي قلبي-عروقي به ميزان چشمگيري افزايش پيدا مي کند.


 


4- از 50 تا 60 سالگي


 


سلول هاي مغزي و ديگر سلول هاي بدن دچار صدمات دائمي مي شوند؛


 ريسک بروز مشکلات مربوط به معده افزايش پيدا مي کند؛


حافظه تضعيف مي شود.


 


نکته: در اين دوره، بيشتر تغييرات مربوط به عملکرد مغز هستند .مهارت هاي جديدي ياد بگيريد، چيزهاي تازه اي را تجربه کنيد، کتاب بخوانيد و سعي کنيد کارهايي متفاوت از روال معمول تان انجام دهيد. در اين دوره، بسياري از افراد متوجه مي شوند که تمرکز کردن و به خاطر سپردن چيزها برايشان سخت شده. به همين دليل است که مصرف مواد غذايي و داروهاي بهبود دهنده ي عملکرد مغز، ضرورت پيدا مي کند.


 


5- از 60 تا 70 سالگي


 


گيرنده هاي عصبي و چشايي ديگر به درستي عمل نمي کنند: قدرت چشايي و بويايي تضعيف مي شود و حتي احساس دما هم سخت تر مي شود؛


صدا تغيير مي کند


عملکرد قلب کاهش پيدا مي کند


استخوان ها باريک تر مي شوند، بنابراين فرد کمي کوتاه تر مي شود.


 


در اين دوره، بسيار مهم است که عملکرد قلب خود را تحت نظر داشته باشيد، رژيم غذايي سفت و سختي داشته باشيد و به طور منظم براي انجام چکاپ به پزشک مراجعه کنيد.


 


6- از 70 سالگي به بعد


 


کاهش توده ي عضلاني (افراد سريع تر خسته مي شوند و نمي توانند کارهايي که قبلاً انجام مي دانند را انجام دهند)؛


کاهش حجم چربي بدن؛


کاهش سرعت فرآيند بازسازي (التيام صدمات پوستي بيشتر طول مي کشد)؛


کاهش سرعت تمامي عملکردهاي بدن (تنفس، گوارش و غيره)؛


تضعيف حافظه ي کوتاه مدت (فرد چيزهايي که مدت ها پيش رخ داده اند را به خوبي به ياد مي آورد، اما به سختي مي تواند چيزهايي که چند ساعت يا چند روز قبل اتفاق افتاده اند را به خاطر بياورد).


 


نکته: در اين دوره، فرد بايد تلاش زيادي براي حفظ سلامتي خود کند (از جمله کار کشيدن از مغز و بدن خود به ميزان کافي)، به طور منظم به پزشک مراجعه کند و احتمالاً مقاديري داروهاي ضروري مصرف کند.


 


ما جلوي تغييرات بدني خود را نمي توانيم بگيريم، اما مي توانيم سرعت آن ها را کاهش دهيم. امروزه افراد مسني هستند که مي توانند در سن 70 سالگي در يک مسابقه ي دوي ماراتن شرکت کنند و بدوند، يا در سن 80 سالگي چيزهاي جديدي ياد بگيرند. تنها کاري که از ما برمي آيد اين است که به خوبي از بدن خود مراقبت کنيم تا جواني و زيبايي خود را به مدت بيشتري حفظ کنيم.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ناخدا هیچکس Valerie یونیتی پکیج Alison کالای ایرانی مگافان | سایت سرگرمی و تفریحی دفتر شعر حبیب رضایی رازلیقی کارخانه کارتن سازی "کارتن سبز قائم" عکسهایی که دوستشان دارم تفلسفات ما